Vad är en Smart TV och hur man drar full nytta av det? [Speciellt Smart TV]

Om jag minns rätt var det i slutet av 2010 när vi började höra termen Smart TV, men det var inte förrän i början av 2011 att dessa smarta TV-apparater började marknadsföras med vissa egenskaper hos framtidens TV. Google förberedde sin Google TV och termen Smart TV kunde läsas överallt, framtiden hade kommit plötsligt… eller inte. Verkligen uppfyllde Google cacharro inte vad det lovade, men utvecklingen av teles var på gång.

De tekniska skillnaderna mellan en Smart TV och en annan gjorde mycket stora språng. Vi var många som köpte TV-apparater som erbjöd den innovativa DLNA-tekniken och kom också med Wi-Fi, men i princip tjänade de bara att lyssna på musik från vår dator på TV: n och uppdatera enhetens firmware. Med några månaders skillnad började de första tv-apparaterna med internet korrekt komma på marknaden.

Först kom smartphones, som erbjöd oss Popcorn Time som kunde göra mycket mer än bara ringa på telefonen. Jag sätter dem som ett exempel eftersom med smarta TV-apparater händer samma, vi har en TV som ger oss fler möjligheter förutom att titta på TV-kanaler på traditionellt sätt. De viktigaste funktionerna som en Smart TV erbjuder är att ansluta till internet direkt eller njuta av de alternativ som detta innebär, såsom att söka efter information eller kommentera vad vi ser.

Navigation