Statliga tjänstemän att påskynda vaping verkställighet

Missouri Public Safety tjänstemän kommer att öka efterlevnaden av ålders regler för tobaks försäljning efter gov. Mike Parson ledde en kampanj för utbildning ungdomar om farorna med vaping produkter.

Missouri Department of Public Safety ‘ s alkohol och tobak kontroll Division redan hade börjat koncentrera sig på vaping tidigare i år, men kommer att öka verkställigheten ansträngningar efter guvernören nyligen uppdrag en koalition av statliga myndigheter med lanseringen av “Rensa luften ” kampanj, enligt DPS Communications direktör Mike o ‘ Connell.

Kampanjen omfattar de statliga avdelningarna för hälsa och högre tjänster, grund-och gymnasieutbildning samt allmän säkerhet.

E-cigaretter, eller vaping anordningar, tillåta rökare att andas in och andas ut aerosol, smaker och andra kemikalier, inklusive nikotin, en beroendeframkallande kemikalie som härrör från tobak, genom en elektronisk produkt, som är reglerad som en tobaksvara av den amerikanska Food and Drug Administration.

Sedan 2016, FDA har haft befogenhet att reglera e-cigaretter som tobaksvaror, FDA talesman Michael Felberbaum sa.

Den federala ålderskrav att köpa och använda tobak är 18. I Jefferson City, den lagliga åldern att köpa tobaksvaror höjdes till 21 i 2017.

FDA har eskalerat sina ansträngningar för att övervaka vape produkter som säljs till minderåriga, Felberbaum sa.

“Sedan 2016, FDA har utfärdat mer än 8 000 varningsbrev till återförsäljare för försäljning av e-cigaretter och deras komponenter till minderåriga, ” Felberbaum sa.

Cirka 1 575 återförsäljare har böts i slutet av september, sade han.

Efterlevnadskontroller görs slumpmässigt eller om avdelningen tar emot klagomål. Kränkningar hanteras av varningsbrev, civilrättsliga sanktionsavgifter klagomål och No-tobak försäljningsorder till återförsäljare, enligt FDA webbplats.

I Jefferson City, 35 försäljning av tobaksvaror till minderåriga registrerades från augusti 2011 till maj 2019. Sex brott var e-likvida eller e-cigarett försäljning till minderåriga.

Inspektionerna resulterade i 24 varningsbrev och 11 civilrättsliga påföljder, enligt uppgifter på FDA: s webbplats.

ATC bistår regelbundet med FDA: s återförsäljare efterlevnadskontroller, sade o ‘ Connell.

Majoriteten av tobak efterlevnadskontroller iscensätts av FDA, där en minderårig går Undercover att försöka köpa nikotinprodukter från återförsäljare, Felberbaum sa.

Missouri är ramped upp verkställighet ansträngningar kommer att omfatta ett fokus på att checka in på vape butik och eventuella klagomål DPS får när det gäller försäljning till minderåriga, sade o ‘ Connell.

“De kanske inte har fått så mycket uppmärksamhet för att de är nyare, ” o ‘ Connell sa. “ATC kommer att koncentrera sig på dem just nu som en del av detta arbete. De kommer fortfarande att göra verkställighet i samband med tobak, men vi kommer att kalla särskild uppmärksamhet på vaping för nu eftersom detta är en växande fråga. “

Genom att tillkännage genomförandet ansträngningar i förväg, är institutionen låter allmänheten och återförsäljare vet att de tar frågan på allvar. Resultaten av sökningar kommer att offentliggöras när data samlas in, sade o ‘ Connell.

Centra för sjukdomskontroll och förebyggande har bekräftat 1 604 sannolika fall av elektronisk vaping tillhörande lungskada-den lungsjukdom som väckts på genom användning av e-cigaretter, vars exakta orsaken är okänd-i 49 stater, District of Columbia och en USA: s territorium, från och med tisdagen. 34 relaterade dödsfall har bekräftats, inklusive en Missouri man.

Navigation